Man-fre 08:00 - 18:00

Herregårdskroen: En historisk perle i hjertet av Oslo

I hjertet av Frognerparken finner du Herregårdskroen, en historisk perle som nå er overtatt av Sultgruppen. Med lang historie og en unik sjarm, er Herregårdskroen en viktig del av Oslos identitet. Fridtjof Bade og Tommy Gilen i Sultgruppen er begeistret for muligheten til å ønske gamle og nye gjester velkommen til dette flotte serveringsstedet.

En historie med røtter i Majorstuen

Før Herregårdskroen ble etablert, lå en sjarmerende krobygning kalt Balkestuen i hjertet av Majorstuen. Opprinnelig kjent som Larssæterstuen, var denne rødmalte stuen med buevinduer hjemmet til Lars Ihle, en vinhandler som bodde og arbeidet her. I 1959 ble bygningen flyttet til Frogner Hovedgård etter en beslutning fra byantikvar Arno Berg. Siden den gang har den vært en viktig del av Herregårdskroens sjarm og historie.

Herregårdskroen: Fra enkel kiosk til trendy møtested

Herregårdskroen åpnet sine dører den 7. mai 1960, rett bak Frognerparken Café og i samme bygning som nå huser Oslo Bymuseum. Omringet av vakre Vigelandsparken, storslåtte trær og Frognerdammen, var Herregårdskroen et pustehull fra byens kjerne, med en fantastisk utsikt mot Holmenkollåsen. Den gangen var det en enkel kiosk der man kunne kjøpe grillpølser, softis og noen småretter.

På 1970-tallet ble Herregårdskroen et av de mest populære stedene i Oslo, der gjester ofte ble observert mens de nøt en pause fra byens larm og leven. Club7-setra, sa man.

Herregårdskroen nå: En moderne oase under Sults ledelse

Gjennom årene har Herregårdskroen gjennomgått en rekke forbedringer. Med et totalrenovert kjøkken og dyktige kokker ble Herregårdskroen en av de mest besøkte uteserveringene på Oslo vest. Her kan man nyte god mat, et glass vin eller kalde bobler i vakre omgivelser.

Sultgruppen ser frem til å utvikle Herregårdskroen videre, med et godt tilbud til både lokalmiljøet og turister, inspirert av erfaringene og ideene fra Sults eksisterende uteservering i hagen på Restaurant Park 29. De ser også frem til et godt samarbeid med Oslo Museum i resten av Frogner Hovedgård.

Neste gang du planlegger en tur til Frognerparken, sørg for å besøke Herregårdskroen og opplev den unike atmosfæren, historien og sjarmen som venter på deg under ledelse av Sultgruppen. Med et sterkt engasjement for kvalitet og en visjon for å skape uforglemmelige mat- og drikkeopplevelser, er Herregårdskroen et sted du absolutt bør oppdage.

Sult har overtatt driften av Herregårdskroen i Frognerparken
Sult har overtatt driften av Herregårdskroen i Frognerparken.
Herregårdskroen ligger i bygget til Frogner Hovedgård, hvor også Oslo Bymuseum holder til.

Bestill selskapslokale i dag