Man-fre 08:00 - 18:00

Hvor mye vin og øl bør man beregne til et bryllup?

Når man planlegger et bryllup eller andre selskap, er drikkeutvalget en viktig del av festen. Det er essensielt å beregne riktig mengde drikke, slik at man verken har for lite eller sitter igjen med store overskudd. Her er en guide til å beregne mengden vin, øl, brennevin, og alkoholfrie alternativer for ditt bryllup.

Vin

Beregne omtrent én flaske vin per person. Dette antar at hvert glass vin er ca. 125 ml, og en flaske på 750 ml inneholder seks glass. Hvis bryllupet varer over flere timer, kan man anta at gjestene vil drikke 3-4 glass hver.

Hvitvin og rødvin

Fordelingen mellom hvit- og rødvin kan avhenge av menyen og årstiden. En 50/50 eller 60/40 fordeling kan være passende, avhengig av maten og gjestenes preferanser.

Øl

For øl, beregner man vanligvis rundt to til tre enheter per person. Dette kan variere basert på varigheten av arrangementet og ølets alkoholprosent. For et standard bryllup kan du regne med at en gjest drikker rundt 500 ml til 750 ml øl.

Ulike typer øl

Det kan være lurt å tilby et utvalg av øl, inkludert lys lager, mørkere øl og kanskje et lokalt brygget øl. Dette sikrer at du har noe som passer alle smaker.

Brennevin

Brennevin eller sprit konsumeres vanligvis i mindre mengder enn vin og øl. Rundt 20-30% av gjestene vil kanskje foretrekke brennevin. En flaske på 750 ml gir omtrent 18 drinker (basert på 40 ml per drink).

Utvalg

Ha et utvalg av populære brennevinstyper og noen grunnleggende miksevarer.

Alkoholfrie alternativer

Viktig med et godt utvalg av alkoholfrie drikker. Beregn minst ett til to glass per person.

Utvalg

Inkluder brus, juice, vann, og spesielle alkoholfrie cocktails eller mocktails.

Kjenn ditt publikum og deres drikkevaner. Det kan være lurt å beregne litt ekstra hvis du vet at mange av gjestene foretrekker en spesifikk type drikke. Og fremfor alt, oppmuntre til ansvarlig drikking og sørg for trygg transport for gjestene.

Hvis du har spørsmål om hvor mye alkohol du bør beregne til ditt arrangement, ta kontakt med vår bookingavdeling.

Party Web

Send oss en forespørsel om selskapslokale