Man-fre 08:00 - 18:00

Hvordan arrangere vellykket firmafest i Oslo?

Arrangere en firmafest kan være en utfordrende oppgave, spesielt hvis du er ansvarlig for å sette sammen en minneverdig kveld for dine kolleger. Oslo er en by som tilbyr et bredt utvalg av muligheter for å organisere en vellykket firmafest. I denne artikkelen vil vi gi deg en trinnvis guide for hvordan du kan arrangere den perfekte firmafesten i Oslo.

Trinn 1: Sett mål og budsjett for firmafesten

Først og fremst bør du definere målene med firmafesten. Er det en årlig feiring, en lansering av et nytt produkt, eller en anerkjennelse av ansattes prestasjoner? Å ha klare mål vil hjelpe deg med å fokusere på de viktigste aspektene ved festen og sørge for at den blir vellykket. Samtidig må du også fastsette et budsjett for arrangementet. Dette vil hjelpe deg å ta informerte beslutninger om lokaler, underholdning, mat og drikke.

Trinn 2: Velg et passende lokale

Å finne det perfekte lokalet for firmafesten er en av de viktigste aspektene ved planleggingen. Oslo tilbyr et stort utvalg av lokaler som passer til forskjellige stiler og budsjett. Noen populære alternativer inkluderer:

S4 Roof Top

S4 Roof Top er en av Oslos mest populære steder. Her har du panorama-utsikt til hele Oslo, opp til Holmenkollen og ned til Aker Brygge.

Villa Grande

Villa Grande finner du på idylliske Bygdøy. Sult har flere selskapslokaler på Villa Grande, det gamle biblioteket, hagestuen og Den engelske hagen.

Sporten

Sporten selskapslokale (bygd i 1896) er et av Oslos mest spesielle lokaler med en kapasitet på opptil 250 personer. Sporten ligger plassert på toppen av Holmenkollen med en fantastisk panoramautsikt over hele indre Oslofjord. Med sine 9,5 meter under taket og karakteristiske trekk, er dette et sted man sent glemmer. 

Herregårdskroen

Herregårdskroen ligger i Frognerparken. Du finner stedet i Frogner Hovedgård. Her finner du Herregårdskroen omringet av vakre Frognerparken, storslåtte trær og Frognerdammen.

Karl Johans gate 37

Karl Johans gate 37 har blitt en favoritt både sommer og vinter. Her har du utsikt til julemarkedet i november og desember, kort vei til tog, trikk og buss og utsikt over Karl Johan. Her ligger Oslo Handelstands Forenings nyoppussede lokale.

Husk å bestille lokalet i god tid, spesielt hvis firmafesten skal finne sted i løpet av høysesongen.

Parkveien selskapslokale

Vil du styre mer selv? I Parkveien selskapslokale kan du ta med egen mat og drikke. Her det plass til langbord, runde bord eller flere sittegrupper.

Trinn 3: Planlegg mat og drikke

Når det gjelder mat og drikke, har du flere alternativer å velge mellom. Du kan velge å ha en sittende middag, en buffet, eller en mer uformell mottakelse med fingermat. Det er også viktig å vurdere ulike kosthold og allergier blant de ansatte. Sørg for å diskutere menyvalg og tilpasninger med lokalet eller cateringfirmaet.

For drikkevarer kan du vurdere å ha en åpen bar, en begrenset drinksmeny, eller en cash bar. Husk å inkludere alkoholfrie alternativer for de som ikke drikker alkohol.

Trinn 4: Organiser underholdning

En vellykket firmafest inkluderer ofte underholdning for å skape en minneverdig opplevelse. Noen ideer for underholdning inkluderer:

  • Live musikk: Book et band, en DJ, eller en solokunstner for å skape stemning og få gjestene til å danse.
  • Foredrag eller presentasjoner: Inviter en inspirerende foredragsholder eller arranger en intern presentasjon for å engasjere og motivere de ansatte.
  • Aktiviteter og spill: Planlegg quiz, kasino, eller andre aktiviteter som vil engasjere gjestene og skape en morsom og interaktiv opplevelse.

Trinn 5: Markedsfør og send ut invitasjoner

For å sørge for at alle ansatte er klar over firmafesten og kan planlegge deretter, bør du sende ut invitasjoner i god tid. Du kan velge å sende ut tradisjonelle papirinvitasjoner, e-postinvitasjoner, eller opprette et Facebook-arrangement. Husk å inkludere all relevant informasjon, som tid, sted, antrekk, og eventuelle spesielle instruksjoner.

Trinn 6: Planlegg logistikk og detaljer

Det er viktig å ikke overse logistiske detaljer som transport, parkering, og eventuell overnatting for gjestene. Undersøk om lokalet har tilstrekkelig parkeringsplass, og vurder å organisere en shuttlebuss eller samkjøring for de ansatte. Hvis noen av de ansatte kommer langveisfra, kan det være lurt å reservere hotellrom i nærheten av lokalet.

Trinn 7: Følg opp etter arrangementet

Etter at firmafesten er over, er det viktig å følge opp med de ansatte for å få tilbakemelding og evaluere suksessen til arrangementet. Dette kan gjøres gjennom en e-post, et internt møte, eller en anonym spørreundersøkelse. Å samle tilbakemeldinger vil hjelpe deg å forbedre fremtidige arrangementer og sikre at firmafesten oppfyller sitt formål.

Oppsummering

Arrangere en vellykket firmafest i Oslo innebærer å sette klare mål og budsjett, velge et passende lokale, planlegge mat og drikke, organisere underholdning, markedsføre og sende ut invitasjoner, planlegge logistikk og detaljer, og følge opp etter arrangementet. Ved å følge disse trinnene vil du kunne skape en minneverdig og engasjerende opplevelse for dine kolleger og bidra til å styrke arbeidsmiljøet.