Man-fre 08:00 - 18:00

Tips til hvordan du kan arrangere minnestund

Minnestund er en viktig måte å hedre minnet til en kjær som har gått bort. Det kan være en emosjonell og utfordrende tid. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Her er noen tips for å arrangere en minnestund på en meningsfull måte.

 1. Velg et passende sted
  Velg et sted som er passende for anledningen. Det bør være et sted som kan romme det antall gjester du forventer. Det kan være hjemme, i en kirke eller i en annen passende lokasjon. Sørg også for at stedet er lett tilgjengelig for gjestene.
 2. Inviter gjester
  Inviter gjester som kjente og var nære til den avdøde. Det er også viktig å invitere personer som kan gi trøst og støtte til de nærmeste familiemedlemmene, som naboer, venner og kolleger.
 3. Skap en passende atmosfære
  Skap en atmosfære som er passende for anledningen. Dette kan inkludere å legge ut bilder av den avdøde, lys eller blomster. Sørg også for at musikken og underholdningen er passende og respektfull.
 4. Planlegg et minneverdig program
  Lag et program som er minneverdig og som hedrer minnet til den avdøde. Hvis det er mulig, kan du inkludere taler fra familiemedlemmer eller venner. Det kan også være minneord eller musikk som var spesielt viktig for den avdøde.
 5. Server mat og drikke
  Server mat og drikke under minnestunden, slik at gjestene kan samles og snakke sammen. Det kan være småretter eller enkel mat som er lett å spise og servere.
 6. Sørg for at gjestene føler seg velkomne
  Det er viktig å sørge for at gjestene føler seg velkomne og komfortable. Dette kan inkludere å ha en person tilgjengelig for å ønske gjester velkommen. Tilby enkle bekvemmeligheter som en garderobe eller et sitteområde, og sørg for at gjestene har det de trenger.
 7. Gi gjestene en minnebok eller minnebilde
  Gi gjestene en minnebok eller minnebilde som de kan ta med seg som et minne om minnestunden og den avdøde. Dette kan inkludere bilder, minneord eller annen informasjon som er relevant.

Arrangering av en minnestund kan være en utfordrende oppgave. Men ved å følge disse tipsene kan du skape en minneverdig og meningsfull opplevelse for alle som deltar. Det er en viktig måte å hedre minnet til en kjær som har gått bort og gi trøst og støtte til de nærmeste familiemedlemmene.

Hvalstrand Bad blir ofte brukt til minnestunder.

Send en forespørsel om lokaler for minnestund