Man-fre 08:00 - 18:00

Topp 5 cateringtrender for sommerfest

Sommeren står for døren, og med den kommer spennende nye trender innen catering for sommerfester. Enten du planlegger et stort event eller en intim sammenkomst, er det viktig å være oppdatert på de siste trendene for å gjøre festen din minneverdig. Her er topp 5 cateringtrender du må kjenne til:

1. Bærekraftig og økologisk mat

Miljøbevissthet er mer enn en trend – det er en livsstil. I 2024 ser vi en økning i etterspørselen etter bærekraftige og økologiske matvalg. Cateringmenyer inkluderer nå lokale og sesongbaserte ingredienser, med fokus på plantebaserte alternativer. Dette gir ikke bare en smakfull opplevelse, men også en som er bra for planeten.

2. Interaktiv matopplevelse

Tiden med stående buffeter og sittende middager er over. I år handler det om å skape en interaktiv matopplevelse. Tenk på live matstasjoner hvor kokker forbereder retter foran gjestene, eller DIY matbarer der gjester kan tilpasse sine egne retter. Denne trenden legger til et element av moro og engasjement til enhver sommerfest.

3. Fusjon og globale smaker

2024 er året for å utforske og eksperimentere med ulike kulturer gjennom mat. Vår catering tilbyr nå en blanding av ulike globale kjøkken, fra asiatisk fusjon til tradisjonelle norske retter. Dette gir gjestene en unik smaksopplevelse og muligheten til å reise verden rundt gjennom deres smaksløker.

4. Helsefokuserte menyer

Et økende fokus på helse og velvære har ført til en etterspørsel etter sunnere cateringalternativer. Forvent å se flere menyer som inneholder supermat, glutenfrie, sukkerfrie eller lavkarboalternativer, som alle er like deilige som de er næringsrike.

5. Elegant presentasjon

I 2024 er det ikke bare smaken som teller, men også presentasjonen. Det blir stadig mer vanlig å legge ekstra vekt på estetikken av maten, med kreative og instagramvennlige retter. Dette inkluderer alt fra kunstnerisk anrettede plater til spiselige blomster og fargerike ingredienser som gir et wow-element til enhver rett.

Med disse trendene er du klar til å imponere gjestene dine i sommer. Enten det er gjennom bærekraftige valg, interaktive matopplevelser, eksotiske smaker, sunne alternativer, eller enestående presentasjoner, vil alt dette løfte din sommerfest til nye høyder i 2024.

Ta kontakt med oss hos Sult for å planlegge din neste sommerfest med de nyeste og mest spennende cateringtrendene!

Kontakt oss for sommerfest 2024