Man-fre 08:00 - 18:00

Herregårdskroen

Historien bak Herregårdskroen: En skatt i hjertet av Frognerparken

Fra tidenes morgen, da Oslo var ung, har det vært steder som har holdt byens sjel tett ved sitt hjerte. Og blant disse skattene er Herregårdskroen, stolt og standhaftig, midt i Frognerparken. Etablert den 7. mai 1960, står det som et minne om en tid hvor enkelhet regjerte og folk fant glede i en grillpølse, soft ice og et smil.

Å plassere seg rett bak Frognerparken Café, i bygningen som nå er Oslo Bymuseum, var en taktisk mestertrekk. Her, omfavnet av Vigelandsparkens majestetiske skulpturer, de rike grønne trærne og det rolige vannet i Frognerdammen, kunne byens borgere og besøkende finne et øyeblikks ro og refleksjon. Den fantastiske utsikten opp mot Holmenkollåsen tjente bare som prikken over i-en.

Da 70-tallet vekket, og Oslo pulserte med ny energi og kultur, stod Herregårdskroen som et symbol på urban eleganse. Drevet av den lidenskapelige familien Arnesen, ble det stedet hvor byens elite kom for å smake på livets finere gleder, borte fra den travle byen. Det var en tid hvor champagneboblene møtte nattens kjølige luft, og latteren fra kjente ansikter ekkoet mellom parkens trær.

Men som med alle gode ting, kom endringer. I 2004 tok Lasse og Edel Normann styringen, og med et friskt blikk og kjærlighet for tradisjonen, forvandlet de Herregårdskroen til en moderne oase, uten å miste dens sjarm og karakter. Med et nytt, dynamisk kjøkkenteam bak roret i 2005, ble menyen et speilbilde av kreativitet og kvalitet. Det som stod igjen var en fornyet, men tidløs institusjon, drevet av dedikerte sjeler bestemt på å tilby det beste av det beste.

Juli 2023 tok Sult over Herregårdskroen.

Og nå, når du vandrer gjennom Frognerparken og føler duften av deilige retter som strømmer fra Herregårdskroen, vet du at dette ikke bare er et sted for mat og drikke. Det er et sted for historie, kultur, og mest av alt, minner.

Så kom, ta del i fortellingen. La hver bit, hver dråpe og hvert øyeblikk bli et kapittel i din egen historie ved Herregårdskroen. Velkommen!

Interessert i Larsstua? Det er et rom med plass til 28 personer.

Her er menyen til Herregårdskroen.

Send bookingforespørsel

Kontaktinfo
(+47) 67 10 99 70
booking@sult.no