Man-fre 08:00 - 18:00

Villa Grande selskapslokale

Villa Grande ligger plassert i Oslo på tuppen av idylliske Bygdøy, kun et steinkast fra Huk. Her finner du blant annet “Kafé Villa Grande” som driftes daglig av oss i Sult, og holder åpent for alle med enkel servering tirsdag til søndag kl 11:00 – 16:00. I tillegg til daglig kafédrift har Sult flere selskapslokaler på Villa Grande, lokaler som gamle biblioteket og hagestuen egner seg til både små og store arrangementer, samt den herskapelige “Den Engelske Hagen”.

Det finnes også flere små lokaler som Tårnværelse og lysthuset, og disse egner seg bra til mindre samlinger som eksempelvis styremøter.

Hos oss kan både du og dine gjester senke skuldrene og være gjest i selskapet, – enten dere er 10 eller 500 personer!

Swipe for å se bilder

 • sommerfest
 • sommerfest villa grande
 • villa grande selskapslokale
 • sommerfest villa grande
 • villa grande selskapslokale
 • sommerfest villa grande
 • villa grande den engelske hagen
 • villa grande selskapslokale
 • sommerfest oslo
 • sommerfest oslo
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • villa grande selskapslokale
 • bryllup villa grande

Hva skal du arrangere?

villa grande selskapslokale

Selskap

På Villa Grande arrangerer vi alt fra store firmafester på opptil 500 personer ute i telt i en av Oslo sine fineste hager, til mellomstore sommerfester opptil 100 personer om dere vil sitte innendørs.

villa grande selskapslokale

Bryllup

Villa Grande egner seg godt til bryllup av alle størrelser. Her kan man benytte seg av de klassiske selskapsrommene innendørs, samt supplere med den herskapelige engelske hagen. Om dere ønsker å sitte utendørs i telt er dette fullt mulig. Vi har også hatt flere vielser ute i hagen. Med Sult sine 20 års lange erfaring og med mer enn 1000 brylluper arrangert er du i trygge hender hos oss fra du bestiller til gjennomføring av bryllupet.

villa grande selskapslokale

Kurs & konferanse

Vi har 8 forskjellige rom som passer bra til konferanser. I konferansesalen og i gamle bibliotek har vi opplegg med lyd og bildefremvisning. I de andre rommene kan man leie inn flyttbare anlegg og projektor som vi har på stedet. Vi tilbyr møtemat og fruktfat samt kaffe hele dagen. Man har lunsjen i kafeen eller i hagestuen hvor begge rommene har direkte tilgang til den engelske hagen.

villa grande selskapslokale

Den engelske hagen

Den Herskapelige Engelske Hagen tar opptil 500 gjester i telt. Hagen egner seg perfekt til firmaselskap som sommerfest eller jubileum, samt bryllup og andre markeringer. Vi er i nær tilknytting til parken på Huk. Det er også mulig å ankomme i båt. Det er nydelig sjøutsikt fra hagen.

Kapasitet: 500 personer,men vi leier inn telt ift. antall mennesker så det ikke virker for stort.

Arrangement:

Ankomst: Etter avtale

Utendørs må all servering avsluttes kl. 22:30, og gjestene må trekke inn kl. 23:00.
Gjestene kan deretter trekke inn, hvor all servering avsluttes kl. 02.30, og gjestene må forlate lokalet innen kl. 03.00.

villa grande selskapslokale

Kaféen

Kaféen brukes både som selskapslokale og vanlig kafedrift. Ved selskaper dekker vi kjent Sultstandard med hvite duker og tøyservietter. Det er mulighet for ulike bordoppsett og man kan bruke hagestuen til mingling om ønskelig. Det koster 10 000,- å leie kafeen. Mat og drikke kommer i tillegg. Vi serverer alt fra buffet til 7-retters. Dere kan leie anlegg og dj gjennom oss, samt at vi kan hjelpe dere med ulike dekorpakker.

Kapasitet: 30-100 personer

Åpningstider for kafeen:
Mandag: Stengt
Tirsdag: 11-16.00
Onsdag: 11-16.00
Torsdag: 11-16.00
Fredag: 11-16.00
Lørdag: 11-16.00
Søndag: 11-16.00

Arrangement:

Ankomst etter avtale.

All servering stenger kl. 02.30, og gjestene må forlate lokalet innen kl. 03.00.

villa grande selskapslokale

Hagestuen

Hagestuen er et flott rom med tilgang direkte ut til hagen. Det er plass til opptil 40 gjester til bespisning. Det er et lyst rom som passer bra til mindre samlinger som konfirmasjoner. Ved leie av Hagestuen kan det være selskap i rommet ved siden uten at dette er noen utfordring.

Kapasitet: 10-40 personer

Det Gamle Biblioteket

Det Gamle Biblioteket ligger adskilt fra kaféen og har egen utgang til Den Engelske Hagen. Dette rommet egner seg for opptil 30 personer til kurs og konferanser, eller middag. 

Rommet blir ofte benyttet til firmaselskap og markeringer som konfirmasjon. 

Kapasitet: 30 personer

Tårnværelset

Tårnværelset er Villa Grandes “styrerom”. Lokalet ligger plassert med en spektakulær utsikt over Oslo-fjorden. Lokalet egner seg perfekt til styremøte og mindre kurs.

Her kan det serveres kaffe gjennom hele dagen, frisk frukt og lunsj – samt kanskje en avsluttende middag med et skalldyrplatå og noe godt å drikke på? 

Kapasitet: 12 personer

Konferansesalen

Konferansesalen blir brukt daglig og det er ekstrem stor pågang. Passer veldig fint til foredrag da alt av teknisk utstyr er tilgjengelig. Det passer fint å bruke konferansesalen i kombinasjon med kafeen hvor man kan ta lunsj og middag i kafeen for å stykke opp dagen.

Kapasitet: 30-70 personer

Historie & tidslinje Villa Grande

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter (HL-senteret) er et forsknings-, dokumentasjons- og formidlingssenter. Senteret rommer en permanent utstilling, et bibliotek og en kafé, og arrangerer gratis besøk for skoleklasser.

Bakgrunn:

Eiendommen Villa Grande var tidligere en del av en større eiendom omkring 1860 bestod denne av to villaer, Grande og «Ruytli». Generaldirektør Sam Eyde påbegynte arbeidet med nåværende hovedbygning. Arkitekter for anlegget var Chr. Morgenstierne og A. Eide.

1917: Den nåværende Grande-eiendommen ble fradelt og solgt til skipsreder H. Østervold som fullførte bygget uten innredninger. Østervolds arkitekt var Jens Z. M. Kielland. Arbeidet med råbygget pågikk i tidsrommet 1918-1921.

1921: Aker kommune kjøpte anlegget sammen med Huk. Kommunen vurderte å bruke bygningen som folkeskole, men bygningen ble ansett for uegnet. Ny skole ble derfor oppført på Kongsgårdens grunn.

1926: Skipsreder W. Wilhelmsen kjøpte eiendommen.

1928: W. Wilhelmsen skjenket eiendommen til staten. Tanken var å innrede bygget for Meteorologisk institutt. Huset forble imidlertid uferdig frem til 2. verdenskrig. I dette tidsrommet var området en spennende og ulovlig lekeplass.

1941: Fører for NS og senere ministerpresident Vidkun Quisling overtok eiendommen, og igangsatte fullføringen. Arkitekter var Essendrop & Egeberg. Etter omfattende bygningsarbeid ble huset tatt i bruk under navnet Gimle.

1945: Fra mai 1945 og i ca. halvannet år var bygningen offiserskaserne for allierte styrker og legasjoner. Dette inkluderte ambassadepersonalets bruk av huset. Eiendommen ble deretter frigitt for militær bruk.

1948-1961: Villa Grande fungerte i denne perioden som pleie- og rehabiliteringshjem underlagt Ullevaal Sykehus.

1963: Staten overtok eiendommen, og anlegget har vært i statens forvaltning etter dette tidspunktet. Statens helsesøsterskole ble overført hit. Ettersom utdanningstilbudet økte ble navnet endret til Statens utdanningssenter for helsepersonell. Skolen drev med undervisning av jordmødre, distriktsleger og helsesøstre.

1964: Første del av internatet stod ferdig til innflytting.

1970: Internatet ble fullført.

1998: Undervisningen ble flyttet, og bygningene ble ledigstilt.

1999: Villa Grande ble lagt ut for salg. Riksantikvaren erklærte eiendommen for verneverdig. Ideen om å lokalisere Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteters stilling i Norge til Villa Grande lanseres.

2000: Arbeids- og administrasjonsdepartementet legger frem St. prp. Nr. 1 Tillegg nr. 4 (2000-2001) med en skisse til modell for bruk av Villa Grande til bl.a. et senter for Holocauststudier og livssynsminoriteters stilling i Norge. Stortinget gir sin tilslutning til forslaget.

2005: HL-senteret flytter inn etter rehabilitering gjennomført fra Statsbygg. Bygget eies fortsatt av staten med Statsbygg Øst som forvalter. Villa Grande er tilrettelagt for funksjonshemmede

Send bookingforespørsel

Kapasitet
Langbord: 500
Runde bord: 350
Utendørs i telt: 600
Stående: 1000
Kinooppsett: 70
Klasserom: 50
U-bord: 200
Kontaktinfo
Huk Aveny 56
0287 Oslo
+47 67 10 99 70
booking@sult.no