Man-fre 08:00 - 18:00

Sjøholmen Café selskapslokale

🌊 Oppdag Sjøholmens skjønnhet ved sjøkanten!

Like ved det blå havet på Blommenholm i Bærum, en kort 20-minutters reise fra Oslo Sentrum, ligger en skjult perle – Sjøholmen.

🌟 Mangfoldige rom & utendørs eleganse:
Gå inn i vårt majestetiske sted, delt inn i tre stemningsfulle saler, hver med sin egen sjarm og karakter, med en samlet kapasitet for 200 gjester. Ønsker du en frisk sjøbris mens du feirer? Vi byr på en storslått utendørs setting som kan utvides med telt, og her kan vi også romme opptil 200 gjester.

🥂 Fra bryllupsdrømmer til koselige kafebesøk:
Enten du drømmer om et romantisk bryllup, en produktiv konferanse, eller et intimt jubileum, kan Sjøholmen bringe visjonen din til liv. Vår koselige kafé, åpen fra tirsdag til søndag, inviterer deg til å nyte enkel, men deilig lunsj, søte bakverk, forfriskende drikker og mer fra kl. 11 til 16.

🎨 Kunst & aktiviteter for alle aldre:
Utforsk husets andreetasje hvor kreative sjeler i Sjøholmen har sine atelierer. Vi tilbyr en rekke aktiviteter, fra akttegning og maling, til barnevennlige eventyr i vårt “Sanseloftet” – en lekeplass for fantasien.

Sesongtilbud du ikke bør gå glipp av:
For de som elsker stjernekledde kvelder og gode drikker, tilbyr vi nå 20% avslag på kveldsarrangementer med alkoholservering i oktober, og de kalde månedene januar til april.


💌 Ta del i Sjøholmens magi:
For å dykke dypere inn i hva Sjøholmen Cafe kan tilby, eller for å sikre din ønskede dato, kontakt vår dedikerte bookingavdeling.

Swipe for å se bilder

 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • Afternoon Tea på Sjøholmen cafe
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale
 • sjøholmen cafe selskapslokale

Hva skal du arrangere?

Selskap

Sjøholmen selskapslokale kan sette sammen ulike pakkeløsninger for jubileer. Vi kan tilby det dere måtte ønske av temapakker.

Bryllup

Vi kan hjelpe dere med alt fra a-å. Mat og vin kan smakes på forhånd dersom dette er ønskelig. Vi har også ulike pakkeløsninger som gjør det enkelt å beregne kostnader og budsjett.

Julebord

Sjøholmen Selskapslokaler er velegnet til julebord både for private og firmaer. God mat og god stemning gjør en kveld hos oss til en sjelden opplevelse.

Kurs & konferanse

Vi har ulike standard konferansepakker eller vi skreddersyr en pakke som passer akkurat for deres behøv. Vi har sjøen som nærmeste nabo så i pausene er det uendelige muligheter for å arrangere ulike aktiviteter.

Sommerfest

Hos oss kan du kombinere hage og terrasse med den fantastiske sjøutsikten og skape en helt unik ramme for sommerfesten helt nede i vannkanten på Blommenholm. Her er det også mulighet til å sette opp telt på utsiden som har plass til opptil 200 personer. 

Jubileer

Hos oss kan dere arrangere jubileer fra de formelle 7-retters middagene til de mer uformelle buffeter. Det meste er mulig på Sjøholmen. 

Historie

Sjøholmen har vegger som puster av kultur. I middelalderen tilhørte Sjøholmen til gården Blommenholm, som igjen lå under Nesøyagodset. Opprinnelig stod det også en mølle her engang på 1600-tallet, og en liten husmannsplass. Fra 1872, da Drammens banen åpnet gjennom Bærum, kjøpte jurist Carl Herman Halvorsen Blommenholm, og solgte ut parseller. Halvorsen var også ordfører i Bærum.

I 1898 solgte han hele Blommenholm gården, unntatt Sjøholmen, der han flyttet inn i en nybygget sveitservilla. Halvorsen flyttet til Kristiania i 1907, og noen år senere ble villaen kjøpt av automobildesigneren, forretningsmannen og ingeniøren Hans Clarin Mustad. Han brukte også eiendommen til fruktforedling, og fikk bygget et badehus og stall. I 1920, etter en brann, ble villaen redesignet av arkitekt Arnstein Arneberg. Arnebergs originale kassette-tak i peisestuen finnes ennå, og hallen i ny-historisme-stil er nokså original med en håndskåret lysekrone fra denne tiden. Den gangen var interiøret i stuene og hallen preget av plysj, palmer og vridde møbler, den engelskinspirerte og moderne klunkestilen som også Dronning Maud innførte på Det kongelige slott.

På veggene hang Tidemand og Gude og et vakkert portrett av Nathalia Mustad som var gift med Clarin. I Frankrike fikk de bygget et likt hus, i Duclaire (La villa Clarin MUSTAD), så de ikke skulle gå seg bort. Duclaire har også en gate oppkalt Clarin Mustads rue – og det sies at Fred Olsens båter tutet og heiste flagget hver gang de passerte dette stedet.

Clarin og Nathalia fikk 9 barn, der den ene døde som liten. I hagen fikk ingeniør Clarin laget en ekte jernbane. Han laget også vannski til barna, og de hadde en dukkestue som hadde kjøkken, stue og soverom! Det fortelles at moren og faren engang kom med sjøfly innover fjorden ved Sjøholmen, rett fra Paris. Clarin bygget også en av de første bilene i Norge: en sekseter (Giganten) og en en-seter: Egoisten. Den siste ble bygget da han var lei av haikere på veien inn til Kristiania. Mustad bedriften har hatt et mangfoldig produktsortiment, men er særlig kjent for sine fiskekroker

På kveldene var huset fylt av musikk og artister. Ofte kom hele fiffen og sosieteten fra Kristiania på nachspiel etter konserter. Her skal verdensstjerner hatt konserter i mellomkrigstiden.

Sjøholmens hage strakk seg bortover dagen E18, og familien var selvforsynt med nesten alt. I hagen finner du dessuten «Mors trapp» opp til bysten av Nathalia Mustad. Du kan også finne en grop etter familiegravstedet, som ble flyttet til Ullern da kommunen kjøpte huset.

På låven, der Sjøskolen holder hus i dag, var det hester og på den andre siden en portnerbolig. I dette røde huset bodde komponisten Wolfgang Flagge. Tilbygget bak huset er fra hans barndom, der foreldrene måtte bygge på huset for å få plass til flygelet hans.

De gamle bestemødrene bodde på hvert sitt sideværelse på loftet. Og i tårnrommet hadde barna klasserom. Resepsjonen i dag var kontor og røkeværelse.

Det var Christen Mustad som overtok Sjøholmen i 1948 da faren døde. Han og Cathrine fikk 4 barn, som var de siste barna som vokste opp på Sjøholmen. Eiendommen ble solgt til Fred Olsen i 1970, men ble raskt etter dette solgt til Bærum kommune for en million kroner.

Send bookingforespørsel

Kapasitet
Langbord: 80
Runde bord: 63
Utendørs i telt: 200
Stående: 200
Kinooppsett: 50
Klasserom: 30
U-bord: 40
Kontaktinfo
Sandviksveien 130
1365 Blommenholm
67 10 99 70
booking@sult.no