Man-fre 08:00 - 18:00

Tips til dekking med bestikk

Å dekke et bord vakkert er en kunstform som kan forvandle ethvert måltid til en spesiell anledning. Bestikk spiller en nøkkelrolle i borddekkingen, ikke bare for funksjonalitetens skyld, men også som en del av den estetiske presentasjonen. Her er noen tips for å mestre kunsten å dekke bordet med bestikk, enten det er for en formell middag, en uformell sammenkomst, eller et storslått bryllup.

1. Kjenn bestikkreglene

Tradisjonell borddekning følger en bestemt etikette som sier mye om vertens oppmerksomhet til detaljer. Generelt sett plasseres bestikket i rekkefølge av bruk, fra utsiden inn mot tallerkenen. Kniver og skjeer går på høyre side, med knivbladene vendt innover mot tallerkenen, mens gafler plasseres på venstre side.

2. Formell middag versus uformell sammenkomst

For en formell middag inkluderer du ofte en forrettsgaffel, hovedrettsgaffel, kniv, dessertskje eller -gaffel, og en suppeskje hvis suppe serveres. Ved uformelle sammenkomster kan du forenkle oppsettet til kun de bestikkdelene gjestene vil trenge basert på måltidet som serveres.

3. Plassering av bestikk

  • Forretter: Forrettsgaffel og -kniv (hvis nødvendig) plasseres ytterst.
  • Hovedrett: Hovedrettens kniv og gaffel plasseres nærmere tallerkenen enn forrettens bestikk.
  • Dessert: Dessertskjeen eller -gaffelen plasseres horisontalt over tallerkenen, håndtaket mot høyre.
  • Suppe: Suppeskjeen plasseres til høyre for kniven.
  • Brødtallerken: En liten kniv for brød plasseres på eller ved siden av brødtallerkenen, som vanligvis plasseres til venstre for gaffelsettet.

4. Bestikk for spesielle retter

Hvis spesialretter som skaldyr eller snegler serveres, inkluder du det spesifikke bestikket for disse rettene i oppsettet. Plasser disse elementene slik at de er lett tilgjengelige for gjesten når den spesifikke retten serveres.

5. Kreativitet og stil

Mens det er viktig å kjenne til og følge tradisjonelle regler for bestikkplassering, kan du også legge til et personlig preg. Dette kan være gjennom bruk av unikt bestikk, fargerike serviettringer, eller en uventet plassering av bestikket som bryter med tradisjonen på en stilfull måte.

6. Ryddighet og symmetri

For å skape et visuelt tiltalende bord, sørg for at bestikket er rent, blankpolert, og plassert i rette linjer og symmetrisk i forhold til tallerkenene. Dette gir et ryddig og profesjonelt uttrykk som vil imponere dine gjester.

7. Tilpass etter anledning

Tilpass bestikkvalget og plasseringen etter anledningen. En mer avslappet brunch kan tillate et enklere bestikkoppsett, mens en temakveld kan inspirere til bruk av tematisk bestikk eller servise.

Å dekke et bord med bestikk er mer enn bare å sette ut nødvendighetene for et måltid. Det er en mulighet til å vise gjestfrihet, omsorg, og en sans for detaljer som forhøyer spiseopplevelsen. Ved å følge disse tipsene, kan du skape et innbydende og minneverdig bordoppsett for enhver anledning.

Send oss en uforpliktende forespørsel om selskapslokale