Man-fre 08:00 - 18:00

Tips til drikke til festen

Et vellykket selskap handler om mye mer enn bare maten. Drikken er minst like viktig for stemningen. Her er noen tips til drikkevalg for festlig lag, enten du holder tilstelningen hjemme, leier lokale eller bestiller catering.

Husk ikke-alkoholholdige alternativer

Ikke alle drikker alkohol. Sørg for å ha et godt utvalg av alkoholfrie drikkesorter, som brus, saft, mineralvann og smoothies. Disse passer også godt som tørstedrikk for barn.

Husk is og pynt

Isbiter gjør drikken ekstra forfriskende. Pynt gjerne glassene med sitronskiver, bær eller parasoller. Det gir feststemning med enkle midler.

Champagne eller musserende vin til velkomstdrink

Start festen med et glass bobler! En aperitiff med champagne, cremant eller mousserende vin skaper en elegante stemning. Server gjerne i små glass.

Tilpass vinen til maten

Maten bør styre valg av vin. Lys fisk og sjømat kler hvitvin eller rosé med lav sødme. Rødt kjøtt passer til kraftigere rødvin. Dessertvin til søte retter.

Cocktails til variasjon

Cocktails tilfører variasjon og moro. Klassikere som mojito, gin & tonic og Moscow mule går alltid ned på fest. Eller överrask gjestene med en alkoholfri drink med friske bær og urter.

Øl i mange varianter

Det finnes utrolig mange typer øl. Til grillmat passer pils og lager, mens mørkere øltyper som porter og stout er godt til kjøtt. Sider er også populært.

Unngå å gå tom

Hell opp drikke jevnlig, og ha ekstra i kjøleskap eller på lager. Ingenting ødelegger stemningen som å gå tom for drikke midt i festen!

Les også hvordan du kan beregne hvor mye drikke du bør ha til din fest.

Lykke til med festen, og kos dere med god drikke i de flotte lokalene til sult.no!

Send oss en uforpliktende henvendelse om selskapslokale